maanantai 20. huhtikuuta 2009

Puoli kuuta...


Hämeenlinnan maakunta-arkiston muuton alkamiseen on tänään maanantaina aikaa tasan kaksi viikkoa. Uudisrakennuksen viimeistelyvauhti on myös sen mukainen. Lähes valmiista tiloista ovat eri toiminnalliset osat jo helposti erotettavissa.

Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy:n laatimasta irtokalustepohjasta (piirroksen saa suuremmaksi klikkaamalla) nähdään, miten ensimmäisen kerroksen asiakastilojen toiminnot on sijoitettu. Suunnitelmaan on tehty muutamia muutoksia sen laatimisen (11.7.2008) jälkeen, joten ihan samanlaisena se ei toteudu.


Aittatien pääovesta sisään astuttaessa huomio kiinnittyy violettiin kaareen, jonka takaa löytyvät vaatesäilytys ja lokerikot asiakkaiden laukuille. Oikealla puolella lasikaaren takana ovat tutkijasalit, joita vastapäätä sijoittuu asiakaspalvelu.

Suoran lasiseinän takaa löytyy puolestaan mikrofilmisali. Saliin tulee 21 lukupaikkaa, joilla voi tutkia mikrofilmejä, selata tietokantoja sekä tutustua mm. sukututkimuskirjallisuuteen. Mikrofilmisalin perällä näkyvät kolme tutkijahuonetta (klikkaa kuvia, jos haluat nähdä tarkemmin!).

Ei kommentteja: