tiistai 30. syyskuuta 2008

Syksyn satoa


Sisätyöt työmaalla ovat edistyneet yleisaikataulun mukaisesti. Väliseiniä on muurattu niin ensimmäisen kerroksen asiakaspalvelutiloissa kuin toisen kerroksen arkistotiloissakin. Toisessa kerroksessa alkaa työhuoneidenkin paikat hiljalleen hahmottua.


Arkkitehtien perusratkaisu uudisrakennuksen suunnittelussa on ollut maakunta-arkiston toiminnallisten osioiden selväpiirteinen eriyttäminen. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat asiakaspalvelutilat, joiden yläpuolella sijaitsevat arkistotilat. Työtilat on sijoitettu neljään kerrokseen pihan puolelle. Toimisto-osan erottaa arkisto- ja asiakaspalvelutiloista niiden väliin jäävä valokanjoni, johon aikanaan tulee rakennuksen pääporras. Valokanjonissa ei vielä portaita ole, mutta muutama arkistotiloihin johtava silta on jo nähtävissä oikeilla paikoillaan (ks. kuva).

.
Syksyisen värikkäitä maisemia kelpaa vielä ihastella maakunta-arkiston uudisrakennuksen neljännestä kerroksesta. Valmiista rakennuksesta näitä näkymiä ei näe, sillä arkistotilat ovat määräysten mukaisesti ikkunattomia.


Ei kommentteja: